Vo FinCo&Partners dávajú odpoveď na finančné istoty

18.09.2003 Celý región

FinCo&Partners, nezávislé finančné poradenstvo, je spoločnosť, ktorá funguje v SR od roku 2002. Od začiatku tohto roka má svoju pobočku v Prešove na Slovensk...
FinCo&Partners, nezávislé finančné poradenstvo, je spoločnosť, ktorá funguje v SR od roku 2002. Od začiatku tohto roka má svoju pobočku v Prešove na Slovenskej č. 75. Tím jej profesionálnych pracovníkov poradí každému záujemcovi ako zabezpečiť istotu pre svoje investície, pre svoje financie. Vyznajú sa v tom, čo a ako funguje na slovenskom finančnom trhu.

Základné informácie spoločnosť dáva o hypotekárnych úveroch, stavebnom sporení, doplnkovom dôchodkovom poistení, investovaní do podielových fondov, životných, úrazových a investičných poistkách. Na každú oblasť majú svojich partnerov v bankách a poisťovniach. Na druhej strane ich nezávislosť je daná tým, že nie sú majetkovo prepojení so žiadnou z partnerských spoločností.

Vedúci pobočky Rastislav Štalmach informoval, že systém práce v poradenskej firme je založený na osobnom kontakte s klientom. Predpokladá sa viac rozhovorov a stretnutí medzi poradcom a klientom, pričom tvorbe finančného plánu predchádza analýza finančnej situácie občana. Keďže ide o dôverný vzťah a úspech rady je priamoúmerný stupňu úprimnosti klienta, pre spoločnosť platí okrem iných aj zákon o ochrane osobných údajov. Štalmach zdôraznil, že klientovi navrhujú niekoľko riešení a to aj s využitím moderného programového vybavenia a po zvážení sa klient rozhodne pre to, ktoré on vníma ako najvýhodnejšie. Zaujímavosťou je, že klient nemá žiaden vzťah s touto spoločnosťou, pretože tá funguje len ako sprostredkovateľská firma.

\"Zatiaľ radíme bezplatne, \" poznamenal Štalmach. Ako príklad takéhoto postupu uviedol, že keď chce občan investovať do podielového fondu Tatra banky, tak s ním vypíšu už konkrétne tlačivo ako v tej banke.
Prvé skúsenosti prešovskej pobočky vravia, že ľudia sa nestarajú o svoje financie a o spôsoby svojho investovania. \"Snažíme sa ich donútiť rozmýšľať o svojej budúcnosti, akoby navigovať, \" doplnil. Mnohokrát vlastnia produkty, ktoré nepotrebujú. Opäť použil príklad, že ak sa niekto chce o dva-tri roky budovať, je vhodnejšie využiť kombináciu hypotekárneho úveru a stavebného sporenia ako platiť tri životné poistky.
Všetky bližšie informácie o spoločnosti nájdete na internetovej adrese www.fincop.sk, tel. /fax 051/77 111 08.
Čitatelia ŽP sa raz mesačne stretnú na stránke vždy s jednou konkrétnou témou z poradenskej práce tejto spoločnosti.
(jj) (Platená inzercia)
 

Vyberte región